DATA CENTER 2017

Utrinki s Konference DATA CENTER 2017

Oglejte si, kako smo se imeli na Konferenci DATA CENTER, ki se je odvijala 8. junija 2017.

Pozdrav in uvodni nagovor organizatorja konference

Aleksander Šinigoj, Palsit d.o.o.

Tržišče računalniških centrov je eno najhitreje rastočih tržišč v okviru IKT tehnologij. Poleg samih širitev in izgradenj novih računalniških centrov, se vedno bolj vpletajo nove tehnologije in rešitve, ki pomenijo bistveno večje zmogljivosti ob vedno manjši porabi električne energije. Posebni poudarki razvoja so trenutno na mobilnih računalniških centrih, vodenju in nadzoru centrov ter upravljanju s procesi v računalniških centrih. Prepričani smo, da je tudi v Sloveniji precej specifičnih znanj in tehnologij, ki lahko stopajo ob bok predstavljenim. Konferenca DATA CENTER predstavlja odlično priložnost za predstavitev novosti na področju podatkovnih oziroma računalniških centrov ter ostalih znanj in tehnologij. 

Kratki posnetki predavanj – Data center 2017

Varstvo osebnih podatkov v podatkovnih centrih spremembe, ki jih prinaša splošna uredba o varst

Andrej Tomšič, Informacijski pooblaščenec RS

25.5. 2016 je bila v Uradnem listu EU objavljena Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki bo harmonizirala nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, kot je Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Računalniški centri prihodnosti

Boštjan Lavuger, NTR Inženiring d.o.o.

Danes smo priča globalnim premikom na področju informacijske tehnologije. Z vedno večjim razmahom Interneta stvari (Internet of Things – IoT), se povečuje količina obdelanih podatkov, informacijskih storitev in posledično obsega IT opreme ter računalniških centrov.

NUTANIX – The Enterprise Cloud Platform

Davor Vidović. NUTANIX

Datacenters have become increasingly complex over the past few years. Every part of traditional 3-tier infrastructure lifecycle is complex, from buying, deploying to configuring, managing and scaling.

Kdo sploh potrebuje kakovosten podatkovni center – zvočni posnetek

 Izidor Potočnik, ADVANT d.o.o.

Predstavljena bo metodologija, ki uporabniku pomaga določiti, kakšno kakovost podatkovnega centra potrebuje. Kakovost podatkovnega centra v tem kontekstu razumemo predvsem kot stopnjo razpoložljivosti, fleksibilnosti in učinkovitosti (poraba energije).

Odkriti IT nov svet rešitev

Matjaž Miškec, RITTAL d.o.o.

Digitalno preoblikovanje podjetja, trgovine in industrije ponuja celo vrsto priložnosti, po drugi strani pa odpre cel kup novih izzivov in potreb po spremembi IT infrastrukture. Ukvarjanje s kompleksnimi opravili in velikimi količinami podatkov, kliče k bolj hitrim, prožnim in učinkovitim informacijskim rešitvam.

Primeri uspešnih praks nadzora energetske učinkovitosti v podatkovnih centrih

Luka Grahek, Socomec Sicon d.o.o.

Zagotavljanje električnega napajanja v podatkovnih centrih je ena izmed poglavitnih stvari za nemoteno delovanje. Ker se skozi čas podatkovni centri spreminjano, je glede razpoložljivosti napajanja potrebno imeti jasno sliko.

PosiTa DC – Hibridni modeli danes!

Srečko Videčnik, Pošta Slovenija d.o.o.

Posita DC so infrastrukturne IT storitve Pošte Slovenije, ki nastopajo pod okriljem blagovne znamke PosiTa. Infrastrukturne IT storitve (IaaS) Pošte Slovenije so storitve, ki prepričajo še tako zahtevnega kupca.

The Data Infrastructure for the Next Generation DataCenter

Pierre Aguerreberry, Director Enterprise Sales EMEA

The problems in today’s data and storage infrastructures are complex. Companies of all sizes are struggling with technology especially around data and storage management.

UPS concepts, static vs dynamic

Frank Berner, PILLER GmbH

The presentation of “USP concepts” explains about modern and reliable Uninterruptible Power Supply-concepts with static and dynamic solutions and highlights the differences of battery-depending and battery-less technologies under various aspects.

One Vendor, One Solution – zvočni posnetek

Miro Delić, D-LINK

D-Link podjetje je 30 let prisotno na področju poslovnih rešitev. S paleto svojih proizvodov predstavljajo nove smeri rešitev in tehnologij na področju mrežne infrastrukture, brezžičnega omrežja in videonadzora s poudarkom na enotnosti rešitve pod okriljem enega proizvajalca.

Si sploh lahko privoščite poslovno škodo?

Robert Markič, NIL d.o.o.

Ko vam kdo omeni potencialne IT-izpade in poslovno škodo v prihodnosti, se verjetno primete za denarnico. V sedanjosti pa se te škode marsikdaj ne zavedamo.

Odprta arhitektura za nadzor in upravljanje podatkovnih centrov z uporabo IoT

Andrej Brodnik, ENERGOVAT d.o.o.

Podatkovni centri so sistemi, ki sestoje iz dveh skupin elementov. Na eni strani so elementi, ki nudijo osnovno storitev centrov kot so računske kapacitete ali pomnilniške kapacitete.

Kako izbrati PRAVI modularni UPS sistem

Aleš Tegel, MIDES Internation d.o.o.

Za potrebe zanesljivega električnega napajanja v zadnjih letih prihaja v ospredje uporaba modularnih UPS sistemov. Njihove prednosti v smislu prilagodljivosti, nadgradljivosti, izkoristka, itd., v primerjavi s klasičnim UPS sistemom niso vprašljive, vendar tudi med samimi modularnimi UPS sistemi obstajajo velike razlike.

Reliable control for stand by gensets and mains incomers

Petr Hanc, CompAp CEE Czech Republic

Petr Hanc from ComAp CEE company based in Prague, which deals with power generation segment and control system for combustion engines is presenting reliable controls for stand-by gensets and mains incomers.

10 pravnih nasvetov pri dilemi lastni strežniki ali najem cloud ponudnika

Metka Glasenčnik, JK GROUP d.o.o.

Računalništvo v oblakih prinaša kar nekaj ugodnosti, predvsem na področju optimizacije stroškov. Ima pa računalništvo v oblakih tudi nekatere slabosti.

Okrogla Miza – Lasten ali najeti računalniški center

Zakaj se odločiti za lasten in zakaj za najeti računalniški center?
Kaj uporabniki potrebujejo v računalniških centrih?
Zakaj zaupajo posameznim ponudnikom?

Želite dostop do celotnih posnetkov?

Za ogled celotnih posnetkov konference Data center 2017 morate zakupiti dostop do spletnega portala.

KLIKNITE TUKAJ