INFOSEK EXPO 2016

Utrinki s sejma INFOSEK EXPO 2016

Poglejte si, kako smo se imeli na sejmu INFOSEK EXPO, ki se je odvijal 13. oktobra 2016.

Pozdrav in uvodni nagovor organizatorja konference

Maša Arčon, Palsit d.o.o.

Sejem INFOSEK EXPO ponuja širok razstavni program – dosežkov malih, srednjih ter velikih podjetij in je sistematično razčlenjen po štirih programskih sklopih. Če bi želeli tudi sami predstaviti svoje storitve in produkte, bomo veseli, če se nam boste pridružili pri soustvarjanju dogodka in si zagotovili svoj razstavni prostor ter predavanja, ki bodo potekala v več vzporednih sekcijah. 

Kratki posnetki predavanj konference Infosek Expo 2016

Strategijo kibernetske varnosti končno imamo. Kaj sedaj?

Gorazd Božič, SI-CERT

SI-CERT vsako leto obravnava več varnostnih incidentov. S 26.2.2016 je bila končno, pred obiskom namestnika generalnega sekretarja zveze NATO, tudi v Sloveniji, sprejeta Strategija kibernetske varnosti, ki pokriva področja preprečevanja, odzivanja in ozaveščanja.

Nove metode presoj vplivov na zasebnost

Mojca Prelesnik, Informacijska pooblaščenka RS

Z novo Uredbo (EU) 2016/679, ki ureja varstvo posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in njihov prosti pretoku, uporabljati pa se bo začela 25.5.2018, bodo upravljavci zbirk osebnih podatkov dobili veliko novih dolžnosti.

Slovenija, ali si pripravljena na globalno ogrožanje informacijske varnosti?

Damjan Križman, Ministrstvo za javno upravo

V zadnjih letih se na vseh področjih ter na strateškem nivoju držav in mednarodnih organizacij intenzivno in pospešeno vlaga v ureditev in povečanje informacijske varnosti, še posebej na področju kibernetske varnosti in obrambe pred kibernetskimi napadi.

Avtomatizirani hekerji ne izbirajo več tarč

Jan Bervar, NIL d.o.o.

Za današnje spletne kriminalce je tarča skoraj vsaka organizacija, ne glede na dejavnost ali panogo. Kriminalcem je vseeno, koga napadejo. Nekatere industrije – denimo trgovina, energetika, finance – so v splošnem slabše varovane.

Taming Big Data with Splunk

Hrvoje Segudović, INFIGO IS d.o.o.

Today, every company uses ICT. Large amounts of data are created on daily level, we are talking about zeta bytes. So we get to the concept of “Big Data” What is this? “Big Data” defines 3V: volume, velocity, variety.

FLOWMON – ni treba, da vaše omrežje ostaja črna luknja za nadzor

Andrej Vnuk, ALEF distribucija d.o.o.

Danes je posel večine podjetij odvisen od delovanja omrežja in vsaka motnja ima vpliv na poslovanje. Ali imate v vsakem trenutku podroben vpogled v omrežni promet ali pa je bolj podoben črni luknji, kjer poznate v najboljšem primeru zgolj osnovne SNMP informacije o količini prometa?

Varovanje poslovnih komunikacij z Biocoded

Sergej Jurečko, BIOKODA d.o.o.

Poslovna komunikacija je danes del vsakdanje rutine organizacij. Vsakodnevno si ljudje in organizacije izmenjamo približno 269 miljard elektronskih sporočil.

Kako zgraditi digitalno trdnjavo v 21 stoletju?

Predrag Krstič, ASCALAB d.o.o.

V podjetjih ponavadi podatke sistemsko varujemo pred eksternimi vdori, ampak v 75% do izgube ali zlorabe podatkov pride zaradi internega vdora. V večini primerov je vzrok zlorabe malomarnost zaposlenih, lahko pa gre tudi za načrtovano dejanje.

Varnostna tveganja na Android napravah in kako jih skladno upravljati s slovensko zakonodajo

Robert Bergles, UNISTAR LC d.o.o.

Mobilne naprave so postale enakovredne računalnikom, saj z njimi dostopamo do elektronske pošte, uporabljamo družabna omrežja, opravljamo bančne storitve in nakupujemo.

Zaščita dragocenih podatkov z varnostnimi rešitvami Fujitsu

Franc Trtnik, FUJITSU

Fujitsu ponuja široko paleto inovativnih varnostnih rešitev, ki odgovarjajo na splošne varnostne grožnje. Varnostne izdeleke in rešitve je preprosto integrirati v obstoječe IT infrastrukture. Stalno tržne raziskave in razvoj, zagotavljajo ponudbo najboljših varnostnih rešitev ob pravem času, za zaščito naprave pred znanimi grožnjami.

KEMP – privoščite sebi in vašim aplikacijam oddih

Andrej Vnuk, ALEF distribucija SI d.o.o.

Nedelovanje poslovno kritičnih aplikacij predstavlja nočno moro vsakega administratorja. Razlogi za to so lahko preobremenjenost ali odpoved sistema, kjer se aplikacija izvaja, rešitev problema pa je podvajanje aplikacij.

Varnostni ukrepi in rešitve kot celovit odgovor na znane primere kibernetskih vdorov

Uroš Majcen, S&T Slovenija d.d.

Leta 2015 je bilo po svetu izvedenih 90 kibernetskih napadov, v katerih je bilo uradno razkritih skoraj 489 milijonov datotek. Enega izmed takih napadov je decembra 2015 doživela Ukrajina.

SeaEncDec – šifrirni program z eliptično kriptografijo

Mario Korva, CIFRA d.o.o.

SeaEncDec je šifrirni program zasnovan na najsodobnejših principih kriptografske varnosti in namenjen šifriranju (zaupnih) dokumentov, da jih lahko varno pošiljamo.

6 korakov uspešne vpeljave ISO 27001

Peter Krkoč, Palsit d.o.o.

Sistem upravljanja varovanja informacij mora biti »živ« sistem, ki diha z organizacijo. Vsaka sprememba se mora v sistemu pravilno zaznati in odražati. Kompleksni Sistemu upravljanja varovanja informacij in sistemi vodenja nasploh so togi, se zelo težko prilagajajo poslovanju podjetja in nimajo dodane vrednosti.

Varnost kartičnega poslovanja

Miha Ozimek, SIQ

Predstavljene bodo revizije in varnostni pregledi v skladu z zahtevami PCI DSS ter kako naj organizacije pripravijo svoje varnostne politike in postopke, da bodo izpolnjevale kontrole, ki jih določajo kartične sheme in hkrati upoštevale dobre prakse ISO 27001 in ostalih standardov s področja informacijske varnosti.

Varstvo osebnih podatkov in certificiranje varnostnih sistemov

Eva Kalan, Informacijska pooblaščenka RS

Informacijski pooblaščenec sodeluje v konzorciju evropskega raziskovalnega projekta CRISP, ki zadeva certificiranje varnostnih produktov in storitev, kot so (pametni) video nadzorni sistemi in druge varnostne informacijske rešitve.

OKROGLA MIZA: CIO Executive Summit

Upravljanje s spremembami – CIO kot agent sprememb v organizaciji; ali so se zaposleni naveličali konstantnih sprememb v procesih in organizaciji?

Želite dostop do celotnih posnetkov?

Za ogled celotnih posnetkov sejma Infosek Expo 2016 morate zakupiti dostop do spletnega portala.

KLIKNITE TUKAJ