Spoznajte predavatelje

Boštjan Lavuger, NTR INŽENIRING d.o.o.
Boštjan Lavuger se že več kot 15 let ukvarja s problematiko računalniških centrov. Na Pošti Slovenije je vodil izgradnjo še vedno enega največjih računalniških centrov pri nas. V tem času je kot svetovalec, projektant ali vodja projekta sodeloval pri snovanju in izvedbi več kot 30 projektov različnih računalniških centrov v Sloveniji. Od leta 2009 je zaposlen v podjetju NTR Inženiring, v Mariboru. V zadnjem času se posveča problematiki zagotavljanja delovanja računalniških centrov s poudarkom na obvladovanju delovnih procesov in nadzorom nad vso potrebno infrastrukturo.

Branko Jovanović, ADVANT d.o.o.
Branko Jovanović je bil leta 1998 soustanovitelj podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane, katero danes velja za eno vodilnih slovenskih podjetij na področju infrastrukture podatkovnih centrov. V zadnjih 15 letih je za večja slovenska podjetja in državne ustanove vodil številne projekte načrtovanja in izgradnje podatkovnih centrov.
Znanje in izkušnje prenaša s predavanji na različnih strokovnih konferencah, posvečenih tej temi. Bil je tudi avtor in predavatelj prvega izobraževanja na temo “Projektiranje infrastrukture sodobnih računskih centrov” za pooblaščene inženirje pri Inženirski zbornici Slovenije.
Končal je študij računalništva in informatike na Moskovskem inštitutu za energetiko, kjer si je leta 1995 pridobil diplomo doktorja znanosti s področja računalništva in informatike. Tekoče govori slovensko, angleško, rusko in srbsko.

Dražen Gracin, ALEF DISTRIBUCIJA SI d.o.o.
Dražen Gracin je tehnični svetovalec in sistemski inženir za poslovne rešitve na področjih kot so shranjevanje podatkov, varnostno kopiranje in razpoložljivost / kontinuiteta poslovanja. Ima obsežne delovne izkušnje pri delu s številnimi multinacionalnimi in lokalnimi javnimi in zasebnimi podjetji, na tehničnem in prodajnem področju pri projektih od SMB do korporativnih okolij. Njegova fokusna področja so digitalna transformacija, modernizacija podatkovnih središč in (pot v) hibridni oblak.
Dela v ALEFu kot regijski inžinir za NetApp in Cisco data center rešitve, kjer je odgovoren za razvoj poslovanja in predprodajne dejavnosti. 

Peter Ušeničnik, SCHNEIDER ELECTRIC
Peter Ušeničnik, direktor projektne prodaje v Sloveniji in energetski manager, je poznavalec nizkonapetostnih rešitev na področju nadzora, upravljanja in merjenja električne energije.

 

 

 

Boštjan Košir, ADVANT d.o.o.
Boštjan Košir, vodja tehnične podpore Advant d.o.o. in akreditirani Uptime Institute ATS specialist, se že več kot 15 let ukvarja s sistemi vodenja in nadzora ter z načrtovanjem podatkovnih centrov. Svoje delo na področju podatkovnih centrov posveča predvsem problematiki načrtovanja sodobnih podatkovnih centrov z vidika razpoložljivosti, zagotavljanja primernih delovnih pogojev za vgrajeno računalniško opremo (napajanje in hlajenje), energijske učinkovitosti ter vodenja in nadzora sistemov podatkovnih centrov.

 

 

Frank Berner, PILLER GmbH
In his today function as an Area Sales Manager Frank is responsible for Piller’s activities in Scandinavia, the Easter Europe regions and Israel.
After university degree in electrical engineering Frank started his career in the Piller world as a project manager for drive technology in 1988.
Two years later on he became a regional Sales manager for the domestic UPS market, before he changed in 1996 into the international UPS business as a Sales manager.
In 2014 he was involved in the establishment of a new Piller Group Subsidiary in India and was appointed as a Business Unit Director.
Frank grew up within the UPS market and is with Piller in different positions for more than 30 years now.

Vinko Božič, SOCOMEC SICON d.o.o.
Po izobrazbi magister elektrotehnike. Zaposlen v skupini Socomec kot razvijalec trgov in tehnična podpora za področje srednje in vzhodne Evrope.
Ukvarja se s sistemi in napravami za napajanje brez prekinitev (UPS), usmerniki, razsmerniki, statičnimi preklopnimi stikali, generatorji in hibridnimi sistemi napajanja.
V začetku je vodil prenos tehnologije proizvodnje UPS naprav – v okviru tega je delal v različnih oddelkih partnerskega podjetja Sicon v Italiji. V nadaljevanju je organiziral delo skupine za tehnično podporo prodajnih in poprodajnih aktivnosti za področje srednje in vzhodne Evrope.
V času delovanja v okviru Socomec-Sicon je objavil nekaj strokovnih člankov, s področja zanesljivega napajanja brez prekinitev.
Prva zaposlitev v podjetju Iskra mikroelektronika, kjer je v začetku deloval kot strokovni sodelavec za področje zanesljivosti in na koncu vodil laboratorij za kakovost in zanesljivost. V tem okviru usposabljanje v ZDA za področje mikroelektronskih tehnologij. Analiziral je zanesljivost delovanja mikrovezij, ugotavljal vzroke za nedelovanje in sodeloval z razvojem in proizvodnjo ter predlagal spremembe za povečanje izplena in funkcionalnosti. Objavljal članke na temo metod za analize odpovedi, projektiranja vezij.

Matjaž Miškec, RITTAL d.o.o.
Matjaž Miškec je pri podjetju Rittal d.o.o. zaposlen že več kot 20 let, na delovnem mestu tehnično prodajnega vodje. Tehnično, marketinško in prodajno pokriva prodajo Rittalove industrijske in IT infrastrukturne opreme. Nova znanja in izkušnje pridobljene v tem času z veseljem deli in izmenjuje z našimi poslovnimi partnerji, preko vsakodnevnih stikov, marketinških promocij in internih šolanj. V Rittalovem mednarodnem IT partnerskem programu je prisoten od leta 2015.

 

 

Toni Puljak, VERTIV CROATIA d.o.o.
Born 17.06.1972 in Split, Croatia.
In July 1997 graduates at Faculty of Electrical Engineering and Computing, University of Zagreb, Croatia .
Joins 2nd Croatian mobile operator Vipnet in February 1999, where he spends 16 years, working on several managerial positions and leading some of the biggest company projects, like 3G network deployment.
Joins Vertiv (Emerson) in April 2015 and works as a Project Manager in Global Solutions department, where he successfully completes few big modular datacentre projects, like Tier III certified BeCloud, in Minsk, Belarus and two New Port Project datacentres in Doha, Qatar.
In May 2017 joins Vertiv’s sales department and works as AC Power Sales Manager for Central Eastern Europe markets.

Srečko Videčnik, POŠTA SLOVENIJE d.o.o.
Rojen leta 1975. Diplomiral na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Z letom 2000 se je zaposlil na Pošti Slovenije, kot sistemski inženir za komunikacije. Z leti je pridobil izkušnje na komunikacijskem segmentu, katero znanje dopolnjuje še z IT infrastrukturnimi rešitvami. Danes je odgovoren za komunikacije v celoti, tako za lastne potrebe, kot za potrebe trga, kakor tudi za vsa IT infrastrukturna vlaganja pod okriljem blagovne znamke PS PosiTa. PS PosiTa je blagovna znamka IT storitev Pošte Slovenije. PS Posita DC so IT storitve Pošte Slovenije, ki sodijo v napredne infrastrukturne IT storitve Pošte Slovenija.

 

Cristian Avram, BITDEFENDER
Cristian AVRAM is Senior Solutions Architect at Bitdefender. He provides in-depth technical Security Solutions to new and existing customers, with a particular emphasis on Bitdefender GravityZone technologies. Before moving into his current role, Cristian held a variety of customer-facing technology positions. He has numerous industry certifications focused on security, virtualization, and cloud, and is an Electronics Engineer, having earned his Master’s Degree at Politehnica University of Bucharest. He is currently based in Munich, Germany. 

Napolnite si svoj Inbox 🙂

SEZNANITE SE Z VSEM, KAR PALSIT PONUJA.

Darilo: ob prijavi dobite dostop do 5 najbolje ocenjenih video vsebin z naših dogodkov.