GDPR (DPO) konferenca2018-12-17T15:17:31+00:00

GDPR (DPO) konferenca na Infosek 2018

28. – 30. 11. 2018, Nova Gorica, HIT hotel Perla

Vsem, ki vas zanima GDPR področje oz. se za to področje specializirate vabimo, da se udeležite GDPR (DPO) konference, kjer vam bomo postregli z:
– najaktualnejšimi temami
– primeri dobre prakse
– izkušnjami in zadolžitvami DPO
– domačimi in tujimi strokovnjaki s tega področja

25.5.2015 – začetek veljave Splošna uredba o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR)

25.5.2018 – začetek veljave Splošne uredbe v vseh državah članicah ter rok za prenos določb direktive v nacionalno zakonodajo.

28.11.2018 – ocena stanja GDPR uredbe in ZVOP-2;
GDPR in DPO konferenca (Infosek): najaktualnejše teme, primeri dobre prakse in dejansko stanje uredbe v našem pravnem redu ter v tujini

Le kako naj bi se na letošnji Infosek konferenci izognili GDPR in ZVOP-2 tematiki, ki je za mnoga podjetja in posameznike še danes predstavlja velik »?«.

Vsem znana GDPR – General Data Protection Regulation – Splošno uredbo EU o varstvu podatkov, določa nova pravila glede varstva osebnih podatkov. Strožji predpisi o varstvu podatkov, ki so začeli veljati letošnjega maja, vsem posameznikom omogočajo več nadzora nad našimi osebnimi podatki, podjetjem pa enake konkurenčne pogoje.

Na temo GDPR in ZVOP-2 smo v zadnjem letu za vas organizirali precej zanimivih izobraževalnih dogodkov, kot na primer GDPR in ZVOP-2 konferenca, Slovenska nacionalna GDPR in ZVOP-2 konferenca, DPO konferenca, SIQ usposabljanje odgovorne osebe za varstvo podatkov,…

Na letošnjem Infoseku, bomo torej znova postregli z najaktualnejšo tematiko z GDPR, ZVOP-2 in DPO področja in naslednjimi izobraževanji:

… 27. in 28.11.2018 z institutom SIQ ponovno organiziramo Usposablljanje odgovorne osebe za varstvo podatkov (Data protection Officer – DPO), s potrdilom o usposobljenosti SIQ Ljubljana. Več tukaj

Vsi, ki se boste prijavili na SIQ usposabljanje, prejmete 25% popusta na GDPR (DPO) konferenco, na ceno, ki velja na dan prijave (kotizacija se namreč na tedenski ravni zvišuje). 
Udeleženci GDPR (DPO) konference, lahko prehajate na katerokoli sekcijo Infosek konference!

Več informacij o tej opciji in prijava tukaj.

… 28.11. – 30.11.2018 – GDPR (DPO) konferenca. Sledite na www.infosek.net

V kolikor vas zanima sponzorsko ali strokovno sodelovanje na konferenci, sem na razpolago:
Mojca Beltram, mojca@palsit.com, tel. 05 338 48 58

Program 2018

12.00-14.00 PRIHOD IN REGISTRACIJA UDELEŽENCEV
14.00 Pozdravni govor dr. Aleksander Šinigoj, Palsit d.o.o., glavni organizator konference
14.00-14.30 Tali Režun, 4th Pillar 
4th Pillar
14.30-15.00 Jan Žorž, Go6 / Internet Society 
NAT64 eksperimenti v Go6Lab-u in orodje NAT64Check
15.00-15.30 Gregor Spagnolo
Blockchain the good, the bad and the ugly
15.30-16.00 ODMOR
16.00-16.30 Peter Kavčič, FOV in Urban Suhadolnik, FRI
Malware vs Antivirus
16.30-17.00 Mane Piperevski, Piperevski & Associates 
“My malware” vs “Windows 10 security features” …see the outcome
17.00-17.30 Tobiasz Janusz Koprowski, Shadowland Consulting 
SQL Server Encryption Everywhere
17.30 ZAKLJUČEK
Sledi večerni program.

Pridržujemo si pravice do spremembe v programu.

7.00-7.30 Zajtrk s Petom Finniganom
How to Perform a Security Audit of an Oracle Database?
7.30-8.00 Zajtrk s Petom Finniganom
Oracle Security for GDPR
7.45-8.30 DOBRODOŠLICA S KAVO IN REGISTRACIJA
8.30-9.30 OTVORITEV KONFERENCE IN UVODNI NAGOVOR
Pozdravni govor dr. Aleksander Šinigoj, Palsit d.o.o., glavni organizator konference 

Pozdravni govor Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica 
Pozdravni govor Leon Behin, državni sekretar Ministrstva za javno upravo: Varen in zaupanja vreden kibernetski prostor za razvoj Slovenije
Pozdravni govor Bojan Cvelfar, direktor Arhiva Republike Slovenije
Pozdravni govor Martin Šabec, vodja hotela Perla
Pozdravni govor Miran Saksida, direktor Šolskega centra Nova Gorica
9.30-10.00 Skupno uvodno predavanje
Mojca Prelesnik, Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije 
Kako zagotavljati skladnost z GDPR?
10.00-10.30 Matevž Mesojednik in Matjaž Kosem, NIL d.o.o. 
Argumenti za kibernetsko varnost, ki jim bo vaše vodstvo prisluhnilo
10.30-11.00 Andrej Rakar in Miha Ozimek, SIQ 
Celovito preverjanje kibernetske varnosti – prava pot do skladnosti
11.00-11.30 ODMOR
ANGLEŠKA SEKCIJA
SLOVENSKA SEKCIJA 
 GDPR SEKCIJA
11.30-12.00  
Bojan Ždrnja, Infigo IS d.o.o. 
Emerging threats by SANS Internet Storm Center
11.30-12.00
Andrej Skamen, Davor Filipović in Mihec Podlesek, S&T Slovenija d.d.
Strokovnjaki, ki vas Odpeljejo v Cono varnosti – spoznajte S&T SOC team!
11.30-12.00  
Olivier Thirion de Briel, HID Global 
Cyber-fraud: how to protect against identity theft? Open Banking, PSD2 and GDPR compliance’s requisites
12.00-12.30 
Ian Whiteside in Barbara Puklavec, F-Secure
Red Team, Detect and Respond to Human-conducted targeted Cyber Attacks
12.00-12.30  
Alenka Glas in Tina Jereb, PRO Astec d.o.o. 
Pripravljeni ali ne … AKCIJA!
12.00-12.30 
Andrej Zimšek, Brihteja d.o.o.
Mednarodne izkušnje s projektov implementacije Identity management
12.30-13.00  
Tomislav Tucibat, Fortinet 
What’s Missing in Your Digital Transformation Plan?
12.30-13.00  
Gašper Cotman, ADD d.o.o., Bojan Ostanek in Marko Prešlenkov, Bankart d.o.o. 
Redno izvajanje varnostnih kontrol
12.30-13.00  
Metod Platiše, Telekom Slovenije d.d. 
Ali si organizacije danes še lahko zagotavljajo neprekinjeno poslovanje brez kibernetske varnostne operacije?
13.00-13.30  
Emir Arslanagic, Qualys GmbH Regaining Lost Visibility
13.00-13.30  
Boris Krajnc, Smart Com d.o.o. 
Če se cepimo proti virusom, zakaj ne pregledamo našega IT in OT okolja?
13.00-13.30  
Peter Filip Jakopič, Zavarovalnica Triglav d.d.
Zavarovanje kibernetske zaščite za (mala in srednje velika) podjetja
13.30-15.00        ODMOR
15.00-15.30
Charlotte Archer, Thycotic Software
How to protect your keys to the kingdom?
15.00-15.30  
Tadej Nared in David Petek, Fundacija SICEH 
Hacked by Artificial Intelligence
15.00-15.30 
Marjan Antončič, Ainigma d.o.o.
Zakoniti interes kot pravna podlaga obdelave osebnih podatkov: kako jo določiti in dokumentirati?
15.30-16.00  
Zsolt Pótor, Softline 
Protect, detect & respond – 3 key pillars of IT security
15.30-16.00  
Akos Bodis, Stormshield, Airbus cybersecurity
Building Europe’s most secure mobile network with certified firewalls and artificial intelligence – based self defense
15.30-16.00  
Marko Djinović, GZS 
Pogodbena obdelava osebnih podatkov po uredbi GDPR
16.00-16.30  
Jaanus Kink, RangeForce
Learn Defence Like a Hacker
16.00-16.30  
Igor Bernik, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru 
Informacijska varnost kot poslovni proces prinaša rezultate
16.00-16.30  
Vinko Letnar, Zavarovalnica Triglav d.d. 
Revizija GDPR v Zavarovalnici Triglav
16.30-17.00  
Roger Gomm, Roger Gomm Ltd. & Metropolitan police 
Resilience and crisis management
16.30-17.00  
Janko Šavnik, Addiko Bank d.d.
Uvedba GDPR v mednarodni bančni skupini
16.30-17.00 
Erih Skočir, Resis d.o.o. 
Kako so povezani GDPR in ISO 27001?
17.00-18.00 PODELITEV NAGRAD: Nagrada za življenjsko delo na področju informacijske varnosti, Varnostni inženir leta, Slovenski varnostni produkt leta, Poslovna sekretarka leta
18.00 ZAKLJUČEK
Sledi večerni program

Pridržujemo si pravice do spremembe v programu.

8.00-8.30 PRIHOD IN REGISTRACIJA UDELEŽENCEV
8.30-9.00 Skupno uvodno predavanje
Andrej Drapal, Consensus d.o.o.
Lobiranje v IT industriji
9.00-9.30 Skupno uvodno predavanje
Valerija Golubić, Služba kibernetičke sigurnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske 
Kriminalistička istraživanja kaznenih djela iz nadležnosti kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj kroz suradnju s drugim institucijama u zemlji i inozemstvu
 ANGLEŠKA SEKCIJA SLOVENSKA SEKCIJA GDPR SEKCIJA
9.30-10.00 
Marcello Pogliani, Politecnico di Milano 
Industry 4.0 Under Attack: On the Security of Industrial Robot
9.30-10.00  
Toni Kastelic, MNZ-Policija, Uprava kriminalistične policije 
Kaj morajo podjetja vedeti o policijskih postopkih pri računalniškem kriminalu?
09.30-10.00  
Miha Dvojmoč, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru
Izzivi usklajevanja z GDPR v inštitucijah
10.00-10.30  
Stefano Longari, Politecnico di Milano 
Automotive security
10.00-10.30  
Andreja Štirn, Petrol d.d.
Gospodarjenje s podatki
10.00-10.30  
Jani Ravas, Športna Loterija d.d. 
Je naš SIEM pripravljen na GDPR?
10.30-11.00  
Günther Bauer, IoT40 Systems GmbH
Combining IoT and Video Analysis for Security and Retail Applications
10.30-11.00 
Damijan Marinšek, Ministrstvo za javno upravo 
Informacijska varnost v državni upravi – kje smo danes
10.30-11.00  
Tjaša Vidic, VIDICUM, pravno in poslovno svetovanje, s.p. 
POGOJI.SI – Enostavna in večjezična rešitev za politiko zasebnosti spletnih strani in aplikacij
11.00-11.30        ODMOR
11.30-12.00  
Antonio Pirozzi, Emaze – Cybaze
How malware can empty your Bank – the evolution of financial malware and the deception of next-gen Security Solution
11.30-12.00  
Bernarda Škrabar, Detektivsko varnostna agencija d.o.o. 
Zaposleni kot najmočnejši člen v verigi varnosti ali največji vir ogrožanja?
11.30-12.00 
Peter Trček, Bitnik d.o.o.
Blockchain in GDPR
12.00-12.30  
Aleš Ažman, Detekta d.o.o.
Kraja informacij
12.00-12.30  
Franja Gros, Društvo logout – Center pomoči pri prekomerni rabi interneta 
Digitalne zasvojenosti
12.00-12.30 
Stanko Cerin, Ostendo Consulting in Bojan Brodar, Telemach d.o.o.
Integrating personal data protection into daily routine
12.30-12.45 Skupno zaključno predavanje
Alenka Pajestka
Kako uspeti z jekleno voljo?
12.45-13.00 Skupno zaključno predavanje
Jernej Sluga, Špica International d.o.o. 
Drugo življenje
13.00-13.30 Skupno zaključno predavanje
Aleš Kristančič, Movia
Vino kot način življenja v vsej njegovi veličastnosti
13.30 ZAKLJUČEK in NAGRADNO ŽREBANJE

Pridržujemo si pravice do spremembe v programu. 

 28. 11. – 30. 11. 2018 
 
Nova Gorica, Hotel Perla
900 € + 22 % DDV
 

 

Prijavljam se – 1 konferenčni dan
Prijavljam se – 2 konferenčna dneva
Prijavljam se – 3 konferenčni dnevi
ZEMLJEVID

Že pred dogodkom bodite seznanjeni s področjem varstva osebnih podatkov.

ENKRAT MESEČNO PREJMITE NOVICE S PODROČJA, KI VAS ZANIMA. 

Kotizacija

Kotizacijo prosim poravnajte najkasneje 7 dni po prijavi na TRR: 02241-0090950979. Brez v celoti poravnane kotizacije vstop v dvorano ne bo mogoč. Skrajni rok za morebitno odpoved je 14 dni pred izobraževanjem. Odjava od posameznega dogodka mora biti vedno v pisni obliki na info@palsit.com. Če se boste odjavili po tem roku, vam bomo zaračunali administrativne stroške (70% kotizacije), v primeru neudeležbe brez odjave pa organizator zaračuna celotno kotizacijo izobraževanja.

Več informacij: Mojca Beltram, mojca.beltram@palsit.com, 05 338 48 58.

Napolnite si svoj Inbox 🙂

SEZNANITE SE Z VSEM, KAR PALSIT PONUJA.

Darilo: ob prijavi dobite dostop do 5 najbolje ocenjenih video vsebin z naših dogodkov.