Spoznajte predavatelje

Leon Behin, Državni sekretar, MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Leon Behin je univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva. Med leti 1998 in 2003 je bil načelnik oddelka za okolje in prostor v občini Kočevje, nato do 2005 direktor občinske uprave. Kot direktor družbe Komunala Kočevje je služboval od konca leta 2005 do 2011, za tem pa do 2012 kot direktor Zbornice komunalnega gospodarstva (ZKG) pri Gospodarski zbornici Slovenije. V letih 2012 in 2013 je bil vršilec dolžnosti ter nato generalni direktor Direktorata za javne službe varstva okolja in investicije v okolje na Ministrstvu za kmetijsko in okolje. Za tem je bil namestnik generalnega direktorja v Direktoratu za javne službe varstva okolja in investicije v okolje, oziroma v Direktoratu za vode in investicije. Do nastopa funkcije državnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo je bil generalni direktor v Direktoratu za vode in investicije v Ministrstvu za okolje in prostor.

 

Mojca Prelesnik, Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije
Mojca Prelesnik je univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom.
Avtorica strokovnih člankov in soavtorica knjig s področja dostopa do informacij javnega značaja, varstva zasebnosti in osebnih podatkov, predavateljica na številnih izobraževanjih, usposabljanjih in strokovnih konferencah ter srečanjih (s področja širše javne uprave, delovnega prava, inšpekcijskih postopkov, zdravstva, šolstva, arhivov, gospodarstva, itd.).
Poleg pravnega znanja ima tudi izkušnje na področju zakonodajnega postopka, managerskega dela, vodstvene in organizacijske sposobnosti s področja dela javne uprave, vodenja in finančnega poslovanja. 
Z dostopom do informacij javnega značaja se je začela ukvarjati že leta 2002 na Ministrstvu za informacijsko družbo, kjer je sodelovala pri pripravi predloga zakona o dostopu do informacij javnega značaja in bila v času zaposlitve tudi uradna oseba po ZDIJZ. 
Področje varstva osebnih podatkov je postalo njeno delovno področje leta 2006, ko se je Pooblaščenec za dostop do informacij javnega značaja preoblikoval v Informacijskega pooblaščenca in pridobil pristojnost dotedanjega Inšpektorata za varstvo osebnih podatkov pri Ministrstvu za pravosodje. 
Znanje in izkušnje, pridobljeno v času zaposlitve, najprej na Ministrstvu za informacijsko družbo in nato pri Informacijskem pooblaščencu, je kot generalna sekretarka Državnega zbora lahko še dodatno nadgrajevala v praksi in dobila vpogled v poslovanje kot predstojnica upravljavca številnih zbirk osebnih podatkov in zavezanca za dostop do informacij javnega značaja. Iz letnih poročil po ZDIJZ izhaja, da je Državni zbor v obdobju 2008-2014 izkazal visoko stopnjo dostopnosti do informacij javnega značaja in transparentnega poslovanja. Kot upravljavec zbirk osebnih podatkov je Državni zbor v istem obdobju bistveno izpopolnil in izboljšal zavarovanje zbirk in zaščito osebnih podatkov.
Na predlog predsednika republike Boruta Pahorja jo je Državni zbor 4. 7. 2014 izvolil za informacijsko pooblaščenko. Petletni mandat je informacijska pooblaščenka začela 17. 7. 2014.

 

Gorazd BožočGorazd Božič, SI-CERT
Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team). Odzivni center SI-CERT v okviru javnega zavoda Arnes od leta 1995 dalje preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu, tudi preko programa ozaveščanja varninainternetu.si. Med letoma 2000 in 2008 je Gorazd Božič predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA.

 

Dragan Ilić, Solution Architect za South East Europe, CCIE#35744
Dragan Ilić deluje v podjetju Ingram Micro, ki je trenutno vodilni globalni distributer IT rešitev. Dragan ima dolgoletne izkušnje na področju načrtovanja, implementacije in upravljanja kompleksnih infrastrukturnih, varnostnih ter komunikacijskih IKT rešitev. Trenutno je del skupine za podporo partnerjem pri načrtovanju Cisco sistemov in rešitev.

 

 

Andrej rakar

Andrej Rakar, SIQ Ljubljana
Andrej Rakar, dr. elektrotehniških znanosti, je na Institutu Jožef Stefan deloval na področju nadzornih sistemov tehničnih procesov in uvajanju informacijskih tehnologij v proizvodnjo. Na področju informacijske varnosti deluje že od leta 2005, praktične izkušnje pa si je pridobil na najzahtevnejših projektih za finančne ustanove, zavarovalnice, telekomunikacijske operaterje, zdravstvo in podjetja iz gospodarstva. Kot vodja informacijske varnosti na Slovenskem institutu za kakovost in meroslovje (SIQ) se ukvarja z izvajanjem celovitih varnostnih pregledov informacijskih tehnologij in varnim načrtovanjem informacijskih sistemov. Poleg tega predava na različnih konferencah in drugih prireditvah s tematiko informacijske varnosti.

 

Andrej Gornik

Andrej Gornik, SIQ Ljubljana
Andrej Gornik je študiral na fakulteti za elektrotehniko, smer telekomunikacije. Kot svetovalec za IT varnost na SIQ se ukvarja z iskanjem varnostnih pomanjkljivosti in varnim načrtovanjem rešitev. Ima večletne izkušnje na področju IT varnosti, razvoja spletnih aplikacij, celostnega upravljanja operacijskih sistemov Linux in Windows, upravljanja centralnih gradnikov večjih in manjših omrežji in implementacijo varnih in zanesljivih storitev. V zadnjem času se posebej posveča razvoju etične zlonamerne kode, analizi ranljivosti spletnih storitev, mobilnih naprav ter IoT rešitev.

 

Edvin Rustemagić

Edvin Rustemagić, SIQ Ljubljana
Edvin Rustemagić, magister informacijske varnosti, je leta 2014 je pridobil znanstveni magisterij s področja informacijske varnosti (MSc in Information Security) na Royal Holloway, Univerzi v Londonu. Ima bogate mednarodne izkušnje na projektih s področja varnosti in
varnostnih preverjanj. Na SIQ je zaposlen kot specialist za informacijsko varnost in od leta 2017 aktivno sodeluje na vseh projektih z izvajanjem celovitih varnostnih pregledov informacijskih tehnologij.

 

Branko Miličević, SIQ Ljubljana
Branko Miličević, absolvent Fakultete za varnostne vede smeri informacijske varnosti je na SIQ zaposlen kot specialist za informacijsko varnost od leta 2017. Aktivno sodeluje na vseh projektih z izvajanjem varnostnih pregledov informacijskih tehnologij. Posveča se analizi ranljivosti v spletnih in mobilnih aplikacijah, IoT, blockchain rešitvah ter vzvratnem inženirstvu zlonamerne kode.

 

Uroš Majcen, S&T Slovenija d.d.
Uroš Majcen že več kot dvajset let deluje na področju vpeljave nadzornih sistemov in varnostnih rešitev v infrastrukturne sisteme v regiji in širše. Zadnje čase je vpet v izdelavo in vpeljevanje celovitih varnostnih rešitev za področje kibernetske varnosti.

 

Blaž Babnik, NIL d.o.o.

Dr. Blaž Babnik ima več kot 20 let izkušenj v IT-industriji. Že v času študija in raziskovalnega dela na univerzi je sodeloval z vodilnimi slovenskimi telekomunikacijskimi podjetji, po opravljenem doktoratu pa je nadaljeval kariero kot vodilni svetovalec v največjem slovenskem mobilnem operaterju. Sodeloval je pri prenovi kompleksnega IT-sistema, veliko časa pa se je ukvarjal tudi s z mobilnimi komunikacijami.
Blaž ima bogate izkušnje z vodenjem prenov, nadgradenj, migracij in varovanjem kompleksnih informacijskih sistemov. Njegovo zanimanje za kibernetsko varnost je še povečalo spoznanje o velikem razkoraku med vizijo varnostnih inženirjev in dejanskim stanjem produkcijskih sistemov, ki jih vzdržujejo sistemski administratorji. V NIL-ovem varnostno operativnem centru (SOC) deluje kot varnostni analitik ter vodilni raziskovalec pri uvajanju najnovejših trendov umetne inteligence.

 

Luka Logar, Cifra d.o.o.
Luka Logar, univ.dipl.ing, zaposlen v podjetju Cifra, se že več kot 20 let ukvarja z informacijsko in komunikacijsko varnostjo. Sodeloval je pri zasnovi in izdelavi več varnostnih rešitev, med drugim tudi vodil razvoj prvega slovenskega akreditiranega VPN prehoda.

 

Marko Šmalcelj, Infigo IS d.o.o.
After working in various roles in IT Operations, Application Development and IT Auditing, in the year 2015, Marko joined Infigo IS. 

First few projects involved ISMS implementation, business continuity and risk assessment, before settling in as a member of the Splunk implementation team. In the Splunk integrator role, he performed several Splunk and SIEM installations and integrations, acted as a support engineer for several major Splunk installations and participated in in-house development of Splunk based products.
Starting with year 2018, Marko’s responsibilities changed to integration of information security products such as IBM Security Access Manager and Digital Guardian DLP.
During more than 20 years of work in the IT industry, Marko has acquired extensive insight into various aspects of IT and business systems with emphasis on system integration and information security.

 

Marko KašićMarko Kašić, A1 SLOVENIJA d.d.
V več letih kariere v podjetju A1 Slovenija je pridobil bogate izkušnje s področja svetovanja, implementacije in podpore za varnostne rešitve za poslovne uporabnike. Strokovna področja so zaščita računalnikov in mobilnih naprav pred spletnimi grožnjami, varna hramba poslovnih podatkov in požarni zidovi.

 

Klemen Novak, Mikrocop d.o.o.
Klemen Novak je vodja razvoja prodajnih programov in produktni vodja za IT rešitve in storitve v Mikrocopu. Z več kot 15-letnimi izkušnjami na področju informacijske tehnologije, razvoja programske opreme in vodenja projektov se vedno hitro prilagaja tehnološkim trendom in pričakovanjem strank. Njegovo delo je usmerjeno v strateški razvoj IT rešitev in storitev za celovito brezpapirno poslovanje in zakonsko skladno elektronsko hrambo dokumentov. Je avtor več strokovnih člankov na temo informacijskih tehnologij za podporo brezpapirnemu poslovanju in sodobnim načinom hrambe dokumentov.

 

Jan Pagon, Mikrocop d.o.o 
Jan Pagon je vodja informacijske varnosti v Mikrocopu. Ima več kot 15-letne izkušnje z upravljanjem in načrtovanjem visoko razpoložljive informacijske infrastrukture ter upravljanjem in zagotavljanjem informacijske varnosti. Aktivno sodeluje v svetovalni ekipi izkušenih strokovnjakov različnih profilov, ki strankam celovito svetuje na področju digitalizacije in zagotavljanja skladnosti poslovanja.

 

 

Aleksander Kocelj, CISCO SYSTEMS MANAGEMENT B.V.
Aleksander Kocelj je dolgoletni sistemski inženir v podjetju Cisco. Ima veliko izkušenj na področju stikal, usmerjevalnikov, brežičnih rešitev in varnosti. 

Napolnite si svoj Inbox 🙂

SEZNANITE SE Z VSEM, KAR PALSIT PONUJA.

Darilo: ob prijavi dobite dostop do 5 najbolje ocenjenih video vsebin z naših dogodkov.