Delavnica: Internet Of Things (IoT -spletno povezljive naprave)


sreda, 13. 2. 2019, Ljubljana

Danes živimo v globalno povezanem svetu. Odprtost računalniških povezav ustvarja neverjetne možnosti za sodelovanje, komuniciranje in inovacije, a hkrati predstavlja nove napredne grožnje ki jih lahko izrabijo kibernetski kriminalci. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima pregled kibernetskih groženj, ki so jim izpostavljene spletno povezljive naprave, od hišnih aparatov, medicinskih naprav in avtomobilov. Podali bomo tudi dobre prakse razvoja varnih povezljivih naprav skladno s priporočili IEC 62443 standarda.

Standard IEC 62443 je mednarodni standard za varnost IoT sistemov (spletno povezljivih naprav), kar pomeni, da se bo uporabljal povsod tam, kjer je potrebno skrbeti za varnost spletno povezljivih naprav, med katere spadajo medicinski pripomočki, gospodinjski aparati, pa tudi avtomobili oziroma naprave, ki nam omogočajo mobilnost.

Pri preverjanju varnosti se izvaja seznam testov poleg IEC 62443 tudi po OWASP metodologije za IoT, ki v celoti pokrivajo najpogostejše identificirane ranljivosti tovrstnih naprav. Z upoštevanjem teh priporočil se zagotovi visok nivo varnosti spletno povezljive naprave. Testi obsegajo:

I1: Insecure Web Interface

I2: Insufficient Authentication/Authorization

I3: Insecure Network Services

I4: Lack of Transport Encryption

I5: Privacy Concerns

I6: Insecure Cloud Interface

I7: Insecure Mobile Interface

I8: Insufficient Security Configurability

I9: Insecure Software/Firmware

I10: Poor Physical Security

Standard IEC 62443 je izpeljan iz standarda serije ISO / IEC 27000 in je v celoti prilagojen okolju spletno povezljivih naprav ter avtomatiziranih sistemov. S tem bo zagotovljena varnost celotne življenjske poti naprave od proizvodnje, do vgradnje in uporabe ter kasnejšega nadgrajevanja oziroma odprave morebitnih ranljivosti, ki se pojavljajo.

Vsebina izobraževanje:

  • kako razvijati spletno povezljive naprave
  • kako, na kakšen način in v kakšnem obsegu moramo varovati podatke na napravah
  • kako posodabljati spletno povezljive naprave
  • kako vzdrževati spletno povezljive naprave
  • ocena tveganja
  • certificiranja spletno povezljivih naprav

Komu priporočamo izobraževanje:

  • odgovornim osebam za razvoj spletno povezljivih naprav
  • organizacijam ki izdelujejo spletno povezljive naprave,
  • vsem, ki se srečujete z vzdrževanjem spletno povezljivih naprav in si želite pridobiti dodatna znanja glede dobrih praks in zahtev standarda IEC 62443

Seminar bo potekal v sredo, 13.2.2019, od 9.00 do 15.00 ure, na lokaciji Mašera-Spasićeva ulica 10 (prostori SIQ), Ljubljana.

Vabimo vas, da izkoristite akcijsko ceno na zgodnje prijave, ki znaša 319 € + DDV in traja le do četrtka, 31. 1. 2019. Po tem datumu bo veljala redna cena: 349 € + DDV.

*Pogostitev je vključena v ceno programa.

Prijavite se lahko TUKAJ!

 
Mojca Beltram
05 338 48 58
mojca.beltram@palsit.com

 

O PREDAVATELJIH

Andrej Rakar, dr. elektrotehniških znanosti, je na Institutu Jožef Stefan deloval na področju nadzornih sistemov tehničnih procesov in uvajanju informacijskih tehnologij v proizvodnjo. Na področju informacijske varnosti deluje že od leta 2005, izkušnje pa si je pridobil v podjetjih Astec d.o.o. in mednarodni korporaciji Printec Group. Kot vodja laboratorija/dejavnosti za področje preverjanja varnosti informacijskih sistemov na Slovenskem institutu za kakovost in meroslovje (SIQ) se ukvarja z izvajanjem celovitih zunanjih in notranjih varnostnih pregledov in varnim načrtovanjem informacijskih sistemov. Poleg tega predava na različnih konferencah in drugih prireditvah s tematiko informacijske varnosti.

 

Branko Miličević, absolvent Fakultete za varnostne vede smeri informacijske varnosti je na SIQ zaposlen kot specialist za informacijsko varnost od leta 2017. Aktivno sodeluje na vseh projektih z izvajanjem varnostnih pregledov informacijskih tehnologij. Posveča se analizi ranljivosti v spletnih in mobilnih aplikacijah, IoT, blockchain rešitvah ter vzvratnem inženirstvu zlonamerne kode.

13. 2. 2019, 9.00 – 15.00

 

 
Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 10
319 € + DDV

 

Prijavljam se

Napolnite si svoj Inbox 🙂

SEZNANITE SE Z VSEM, KAR PALSIT PONUJA.

Darilo: ob prijavi dobite dostop do 5 najbolje ocenjenih video vsebin z naših dogodkov.