Tel.: (05) 338 48 50|info@palsit.com
Klub GDPR2018-12-17T13:01:32+00:00

KLUB GDPR

Dne 25. 5. 2018 je, v sklopu reforme varstva podatkov, na ravni EU, začela veljati Splošna uredba o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR). GDPR na območju celotne EU nadomešča in nadgrajuje ureditev varstva osebnih podatkov izpred dvajsetih let, določeno z Direktivo o varstvu podatkov iz leta 1995, ki so jo države članice implementirale s svojimi nacionalnimi zakoni (Slovenija z ZVOP-1). Cilj reforme varstva osebnih podatkov je omogočiti prebivalcem EU nadzor nad njihovimi osebnimi podatki ter poenotiti in dvigniti raven varstva osebnih podatkov v uniji.

S ciljem ozaveščanja kdaj in kako bo potekala implementacija GDPR uredbe v naš pravni red ter kakšne spremembe to prinaša za posameznika, za upravljalce in obdelovalce podatkov ter nadzorne organe smo v letu 2018 ustanovili nov GDPR KLUB.

O klubu:

  • Letno pripravljamo 10 do 12 izobraževalnih srečanj (na željo članov možna priprava dodatnih srečanj),
  • Srečanja se organizirajo v različnih slovenskih podjetjih/organizacijah, kjer se predstavijo aktualne teme s področja IT-ja,
  • Tematike srečanj določamo skupaj s člani,
  • Podjetja in organizacije, kjer se srečanja pripravljajo, bodo predhodno objavljena na spletni strani,
  • Aktivno sodelovanje na srečanjih in poudarek na interaktivni diskusiji,
  • Na koncu vsakega srečanja je organizirana okrogla miza, kjer je možnost diskusije, o aktualni tematiki, ki je predhodno predstavljena na srečanju, izmenjave mnenj, izkušenj in praks.
  • Članstvo v klubu omogoča 10% popust pri konferencah v organizaciji podjetja Palsit
PRENESI BROŠURO

»Vsako združenje, kjer se obravnavajo problemi varovanja informacij je dobrodošlo. Izmenjave informacij o incidentih, varnostnih rešitvah in problemih v informatiki nasploh, pomenijo neprecenljivo vrednost. Namesto učenja na lastnih napakah (problemih) lahko informacije pridobljene od kolegov, ki opravljajo enako delo, vašemu podjetju prihranijo ogromno časa, denarja in celo ugleda. Prav tako nas nič ne stane s kolegi deliti svoje pozitivne in negativne strokovne izkušnje«. 

Sašo Rakovec, Gorenjska banka d.d.

Vabimo DPO in vse, ki se ukvarjate s področjem varstva osebnih podatkov, da se nam pridružite in s svojim članstvom tudi vi pripomorete k boljši ozaveščenosti na področju varovanja zasebnosti, srečanja in izobraževalne aktivnosti pa vam bodo nudila tudi poslovni uspeh ter osebno zadovoljstvo.

PRIJAVI SE V KLUB >