Informacijska varnost v nepredvidljivih časih?

V sredo, 1.4.2020, ob 13.00, bo potekalo tretje online srečanje Kluba varnostnih inženirjev in Kluba etičnih hekerjev.

Vabljeni pa ste tudi člani ostalih IT klubov ter vsi, ki vas zanima “Informacijska varnost v nepredvidljivh časih”

O tem, katera so aktualna informacijsko-varnostna tveganja ter kako jih obvladati, se bomo pogovarjali z vodjem nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, Gorazdom Božičem

Gorazd Božič nam bo pojasnil:

  • Kakšni so bili glavni informacijsko-varnostni incidenti v letu 2020?
  • Kaj so glavna informacijsko-varnostna tveganja pri delu od doma?
  • Kako deluje SI-CERT Slovenija v času koronavirusa?
  • Priporočila podjetjem in posameznikom v tem času

Sledil pa bo še pogovor z Urošem Majcnom, specialistom za vpeljavo celovitih varnostnih rešitev za področje kibernetske varnosti, ki deluje v podjetju S&T Slovenija d.d.
Z njim se bomo pogovarjali o izzivih kritične infrastrukture, zagotavljanja neprekinjenega poslovanja, izzivih dela na daljavo, … 

Zanj smo pripravili naslednja vprašanja:

  • Kako ocenjujete pripravljenost “kritične” infrastrukture RS na novodobne grožnje, sploh v luči zagotavljanja neprekinjenega poslovanja?
  • Delo na daljavo zahteva uporabo modernih IT sredstev, pri čemer opažamo, da se fokus, kar je seveda pravilno, daje na razpoložljivost. Vendar je potrebno biti previden pri vključevanju nepreverjenih naprav v naša omrežja, kot so domači računalniki, mobilne naprave ter naprave, ki so v domači skupni rabi (dopoldne službeni računalnik, popoldne igralna konzola). Ali se zavedamo tega rizika?
  • Delo na daljavo prinaša tudi druge izzive. V tem času so razkrite nove ranljivosti, ki bi jih morali nasloviti, kot je CVE-2020-0796 (ranljivost v SMB v3). Ali smo sposobni tovrstne aktivnosti nasloviti in izvesti namestitve popravkov v tem režimu delovanja?
  • Opažamo povečan pojav t.i. “phishing” kampanj, pri čemer so žrtve ciljno izbrane (tiste, ki so bolj zanimive v teh časih). Ali imamo dovolj kapacitet in zmožnosti, da uporabnike ozaveščamo ter da se aktivno borimo proti temu?

Tudi vi ste vabljeni, da preko chat-a pošljete kakšno vprašanje.
 

Program:

13.00 – 13.05 – Uvodni pozdrav v imenu Kluba varnostnih inženirjev in Kluba etičnih hekerjev – Aleksander Šinigoj

13.05 – 13.45 – Intervju z Gorazdom Božičem, vodjem nacionalnega centra za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT

13.45 – 14.15 – Vprašanja in diskusija

14.15-14.45 – Intervju z Urošem Majcnom, specialistom za vpeljavo celovitih varnostnih rešitev za področje kibernetske varnosti, S&T Slovenija d.d.

 

Prijava: TUKAJ.

SREČANJE JE BREZPLAČNO ZGOLJ ZA ČLANE IT KLUBOV. 

V kolikor bi se želeli pridružiti online srečanju, pa še niste član IT klubov, mi to sporočite na e-mail naslov masa.arcon@palsit.com in pripravila vam bom ponudbo. 

Vsi člani klubov boste prejeli promocijsko kodo, s katero boste lahko dostopali do brezplačnih predavanj, katera smo posneli na naši konferenci NEPREKINJENO POSLOVANJE. Vsebine obravnavajo trenutno situacijo in podajo veliko praktičnih rešitev.

Vabljeni, da se nam pridružite in tudi vi soustvarjate IT družbo v Sloveniji.

 

Več informacij:

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59

»Vsako združenje, kjer se obravnavajo problemi varovanja informacij je dobrodošlo. Izmenjave informacij o incidentih, varnostnih rešitvah in problemih v informatiki nasploh, pomenijo neprecenljivo vrednost. Namesto učenja na lastnih napakah (problemih) lahko informacije pridobljene od kolegov, ki opravljajo enako delo, vašemu podjetju prihranijo ogromno časa, denarja in celo ugleda. Prav tako nas nič ne stane s kolegi deliti svoje pozitivne in negativne strokovne izkušnje«. 

Sašo Rakovec, Gorenjska banka d.d.

Vabimo vse, ki kakor koli skrbite in upravljate dokumentacijo, da se nam pridružite. Srečanja in izobraževalne aktivnosti pa vam bodo nudila tudi poslovni uspeh ter osebno zadovoljstvo.

PRIJAVI SE V KLUB >