Februarsko srečanje klubov: Institut Jožef Stefan

Veseli nas, da bo v mesecu februarju naš gostitelj srečanja klubov ITM, KIRVI in SIU INSTITUT JOŽEF STEFAN.

Srečanje bo v torek, 5. februarja 2019, od 13.00 do 15.00 ure.

Institut Jožef Stefan nosi ime po slavnem slovenskem fiziku Jožefu Stefanu in edinem Slovencu, po katerem je dobil ime kak fizikalni zakon – Stefanov zakon o sevanju. Institut vsako leto podeljuje zlati znak Jožefa Stefana avtorjem najbolj odmevnih doktoratov iz naravoslovnih in tehniških ved ter ved o življenju. Institut sodeluje z mnogimi uglednimi institucijami po svetu, organizira mednarodne konference, sodeluje na mednarodnih razstavah. Poleg tega pa po najboljših močeh skrbi za mednarodno izmenjavo strokovnjakov. Mnogi raziskovalni dosežki so bili deležni mednarodnih priznanj, veliko sodelavcev IJS pa je mednarodno priznanih znanstvenikov. Več kot 200 sodelavcev Instituta je habilitiranih na slovenskih univerzah in sodeluje v visokošolskem izobraževalnem procesu. Na Institutu je opravilo svoja magistrska in doktorska dela več kot 1800 raziskovalcev.

Vsebina srečanja:

Matej Kovačič bo predstavil serijo izobraževanj na temo informacijske varnosti, ki jih organizira IJS.

Blaž Fortuna bo govoril o delovanju samodejnega sistema za zaznavanje anomalij, in sicer na dveh konkretnih primerih: nadzor kritične IT infrastrukture v Bloomberg-u ter uporaba sistema v pametni tovarni.

Gregor Leban bo predstavil delovanje Event Registry-a. Gre za sistem, ki zbira in analizira novice objavljene globalno v 35 jezikih. Iz novic avtomatsko identificira dogodke, ki so se zgodili in podatke o njih, kot recimo kje se je dogodek zgodil, kdaj, kdo je bil vpleten, itd. S pomočjo izluščenih informacij lahko uporabniki, kot so banke, konzultantska podjetja ter mediji, identificirajo dogodke in novice, ki ustrezajo specifičnemu filtru.

Srečanje bo na naslovu:
Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana
(Parkirnega prostora načeloma čisto blizu ni, je pa dobrih 5 minut stran Spar trgovina, kjer se lahko parkira).

Prvo srečanje je brezplačno.

Prijavite se prosim TUKAJ

 

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
masa.arcon@palsit.com 
05 338 48 59

»Vsako združenje, kjer se obravnavajo problemi varovanja informacij je dobrodošlo. Izmenjave informacij o incidentih, varnostnih rešitvah in problemih v informatiki nasploh, pomenijo neprecenljivo vrednost. Namesto učenja na lastnih napakah (problemih) lahko informacije pridobljene od kolegov, ki opravljajo enako delo, vašemu podjetju prihranijo ogromno časa, denarja in celo ugleda. Prav tako nas nič ne stane s kolegi deliti svoje pozitivne in negativne strokovne izkušnje«. 

Sašo Rakovec, Gorenjska banka d.d.

Vabimo vse, ki kakor koli skrbite in upravljate dokumentacijo, da se nam pridružite. Srečanja in izobraževalne aktivnosti pa vam bodo nudila tudi poslovni uspeh ter osebno zadovoljstvo.

PRIJAVI SE V KLUB >