NEPREKINJENO POSLOVANJE 2017

Utrinki s Konference Neprekinjeno poslovanje 2017

Oglejte si, kako smo se imeli na Konferenci Neprekinjeno poslovanje, ki se je odvijala 22. 3. 2017.

Pozdrav in uvodni nagovor organizatorja konference.

Aleksander Šinigoj, Palsit d.o.o.

Veliko podjetij in organizacij meni, da so pripravljene na prekinitve in incidente v poslovanju. Kaj, če vam poplave uničijo prostore? Kaj, če ste se prisiljeni preseliti na drugo lokacijo? Kaj se zgodi, če so ključne osebe poslovanja odsotne, zbolijo, odidejo? Če ostanete brez elektrike cel delovni dan ali več? Kako ukrepati v primeru groženj s terorističnimi napadi?

Konference NEPREKINJENO POSLOVANJE se vsakoletno udeležijo številni strokovnjaki, ki predstavljajo svoje izkušnje, praktične primere ter konkretne rešitve, ki pripomorejo k boljšemu obvladovanju neprekinjenega poslovanja.

Dobra pripravljenost za neprekinjeno poslovanje je za podjetja neizogibnega pomena, saj se s tem lahko izognejo različnim oblikam tveganja in škodi, ki nastane zaradi incidentov.   

Kratki posnetki predavanj – Neprekinjeno poslovanje 2017

Business impact of downtime

Josh Krischer, Josh Krischer & Associates

The occurrence of natural disasters over the last couple of years has increased awareness of the need for data protection and disaster recovery. A warming climate could create even more destructive storms in the future, particularly as overall sea levels increase.

Building continuity through cyber resilience

Andrew Scott, Business Continuity Institute

Talk Talk, Target, Ebay, Sony. All big brands that have suffered the effects of a cyber security incident in recent years, effects including severe disruptions, loss of reputation and massive fines imposed.

Zagotavljanje neprekinjenega poslovanja kritičnega kadra

Damjan Janežič, Banka Intesa Sanpaolo d.d.

V sklopu predavanja bodo podane praktične izkušnje in pristop k vpeljavi rešitev za zagotavljanje razpoložljivosti zaposlenih, ki v organizaciji sodelujejo v kritičnih procesih.

Data Infrastructure for Next generation Data Centers

Pierre Aguerreberry, Director Enterprise Sales EMEA

The problems in today’s data and storage infrastructures are complex. Companies of all sizes are struggling with technology especially around data and storage management.

Obvladovanje nepredvidenih dogodkov pri vključitvi KDD v Target2Securities

Rok Šketa, KDD d.d.

Target2Securities (T2S) je panevropska tehnična platforma za poravnavo poslov z vrednostnimi papirji v centralno-bančnem denarju v upravljanju Evrosistema (ta je v lasti Evropske centralne banke in centralne banke držav članic z evrom).

Neprekinjeno poslovanje v Luki Koper

Boris Kankaraš, Luka Koper d.d.

V predstavitvi bo predstavljeno pristanišče, pristaniška dejavnost z vidika kompleksnosti in dinamike družbene odgovornosti (pomena za državo) ter nato vzpostavitev sistema neprekinjenega poslovanja.

Vaja, vaja in še vaja

Alenka Glas, Unistar LC d.o.o.

Načrte neprekinjenega poslovanja pripravimo vnaprej za primer krizne situacije. Takrat morajo delovati, uporabniki pa moramo biti prepričani, da bodo delovali. To lahko preverjamo samo skozi neprestano izvajanje vaj oziroma testiranj neprekinjenosti poslovanja.

Neprekinjeno poslovanje in revizija

Manuela Šribar, BDO revizija d.o.o.

Načrt neprekinjenega poslovanja je načrt organizacije kot celote. Pri njegovi pripravi, preveritvi in testiranju sodelujejo različni deležniki. V prispevku bo predstavljena odgovornost naslednjih deležnikov v zvezi z načrtom neprekinjenega poslovanja v organizaciji:

Prenova sistema neprekinjenega poslovanja v podjetju Talum d.d.

Milica Pišek, Talum d.d.

Talum je bil v preteklosti eden izmed prvih uporabnikov ERP IS in glede na smernice razvoja so v pretekli treh letih izvedli ključno prenovo informacijskih sistemov v podjetju.

Kako se pripraviti na pregled upravljanja neprekinjenega poslovanja?

Matjaž Jekl, Abanka d.d.

Če moramo zagotavljati neprekinjeno poslovanje, je le-to pogosto predmet pregledov, tudi revizijskih. Pripravljenost na neprekinjeno poslovanje pomeni tudi pripravljenost na katerikoli pregled, torej posebnih priprav ne potrebujemo.

Business continuity management process maturity assessment

Marcin Marczewski, Resilia

1. Publicly available methodologies
2. The key factors to be included during BCM maturity assessment
3. Different approaches during maturity assessment of companies from different sectors – is it

Business Continuity Planning – What’s Trending

Monica Goldstein, RecoveryPlanner

Today there are more threats to our businesses than ever before. This presentation will look at these threats and provide techniques for tackling them, such as, some effective ways of planning for Cyber Incidents; incorporating 3rd party providers and supply chains into your Business

Okrevalni načrti za sistemske storitve – študijski primer za IH eZdravje na NIJZ

Andrej Žabkar, SRC d.o.o.

Predstavljeni bodo praktični postopki okrevanja v arhitekturi visoke razpoložljivosti za Citrix Netscaler (razdelilnik bremena, preklopi v PDC in DRC), Oracle baze (RAC, preklopi v PDC v DRC) in HP Data Protector t.i Bare Metal Restore za Windows OS.

OKROGLA MIZA: Ali je vaš načrt neprekinjenega poslovanja živ in življenjski?

Na kaj mora biti revizor še posebej pozoren pri revidiranju načrta neprekinjenega poslovanja?
Kako lahko pri reviziji ugotavljamo ali tovrsten načrt živi v praksi?
Katera so tveganja, na katera mora revizor opozoriti?

Želite dostop do celotnih posnetkov?

Za ogled celotnih posnetkov konference Neprekinjeno poslovanje 2017 morate zakupiti dostop do spletnega portala.

KLIKNITE TUKAJ