SLOVENSKI KONGRES POSLOVNIH SEKRETARK 2017

Pozdrav in uvodni nagovor organizatorja konference.

Aleksander Šinigoj, Palsit d.o.o.

Slovenski kongres poslovnih sekretark predstavlja sekcijo v sklopu konference INFOSEK, ki je prav posebej namenjena poslovnim sekretarkam/jem. Sekcija je sprva nosila ime Varna tajnica, kasneje Varna poslovna sekretarka.

Letos pa smo se odločili, da dogodku nadenemo novo ime, saj je program iz leta v leto bogatejši in bolj raznovrsten. Vsako leto znova se trudimo, da v program vključimo uporabne, aktualne in zanimive vsebine širokega spektra.

Čeprav je glavni namen predstaviti aktualne nevarnosti, ki prežijo na poslovno sekretarko ter napotke za varno delo poslovnih sekretark, program, poleg informacijsko-varnostnih vsebin, zajema tudi vsebine s področja poslovne in osebnostne rastizdravega in urejenega življenjskega sloga, ipd.

Kratki posnetki predavanj – Slovenski kongres poslovnih sekretark 2017

Kako prepoznati in obvladati stres?

Stanko Lipič

Vsakodnevno smo izpostavljeni različnim oblikam stresa. Pa ga dejansko prepoznate in veste kje tiči vzrok? Obvladovanje stresa in stresnih situacij je zelo pomembno tako za naše zdravje kot produktivnost na delovnem mestu.

Detektivka v podjetju

Mateja Šober Ažman, Detekta d.o.o.

– Pravna podlaga
– Delo detektivke (pravne in fizične osebe)
– Dobiček z detektivko?

Tehnike uspešnega komuniciranja in doseganja ciljev

Melita Jurca, Bureau Veritas

Način, kako komuniciramo in zaznavamo sporočila s strani sogovornika, je ključno na poti doseganja ciljev. V okviru študija odličnosti, nevrolingvističnega programiranja, obstaja več tehnik, ki nam pomagajo pri urjenju komunikacijskih veščin, zaznavanja in spreminjanja sebe ter doseganja svojih ciljev tako na poslovnem kot tudi osebnem področju.

The secrets of goal setting

María Francisca Martín Romero

How do you set your goals and how do you achieve them? Don’t raise your bar higher than you can jump. Let your goals be realistic and achievable, and don’t let little things and mistakes bring you down and crush your dreams. Always get up and move on. Problems and obstacles are part of the road to success.

Pozitivna notranja stanja za uspešno delo poslovnih sekretark

Mojca Budihna

Ljudje moramo biti srečni v svoji notranjosti, če želimo delovati na način,kot si ga sami želimo, dosegati cilje in nasploh biti pozitivno naravnani. Mojca Budihna se je začela ukvarjati z osebno rastjo po ločitvi, in po izobraževanjih je prišla do tega, da je 99,9 % odločitev v nas samih.

Antistresni trening za večjo osebno učinkovitost

Roman Šuštaršič Kozan

Na delavnici boste izvedeli:
• Kako vplivajo misli na telo?
• Kaj je A – B – C veriga?
• Katera je učinkovita tehnika za zmanjšanje stresa in povečanje mirnosti?

Prednosti in pasti profiliranja po GDPR

Mojca Prelesnik, IP RS

Profiliranje kot oblika avtomatizirane obdelave osebnih podatkov se danes uporablja v različnih sektorjih – od marketinga, oglaševanja, zavarovalništva in drugje. Prednosti profiliranja so za gospodarstvo in družbo seveda številne, saj omogočajo boljše marketinško segmentiranje, večjo učinkovitost, posameznikom bolj prilagojene storitve in produkte.

Kibernetska obramba v luči realizacije prihajajočega Zakona o informacijski varnosti

Dobran Božič, Urad Vlade Republike Slovenije za varovanje tajnih podatkov

Cybersecurity oziroma kibernetksa varnost je ključna komponenta današnjih tehnologij, procesov in praks, namenjenih zaščiti omrežij, računalnikov, programov in podatkov pred napadom, poškodbami ali nepooblaščenim dostopom.

Učinkovito in hitreje skozi tekste s tehnikami Power reading professional

Sonja Peklenik, Inštitut Kratos

Recimo, da ste povprečno hiter bralec, torej preberete povprečno 0,6 strani na minuto, kar pomeni, da potrebujete za 100 strani (srednje zahtevnega teksta) 3 ure 10 min (neprekinjenega branja). Če pa pohitrite svoje branje za 2 krat, bi to pomenilo, da preberete 100 strani v eni uri.

Poslovna odličnost na delovnem mestu

Martina Razdevšek s.p.

POSLOVNA ODLIČNOST NA DELOVNEM MESTU – poslovna odličnost je pristop do dela, ki je pomemben na vsakem delovnem mestu, še posebej pa na tako pomembnem, kot je delovno mesto poslovne sekretarke, tajnice, poslovne asistentke.

Kako imeti več energije na delovnem mestu in postati bolj produktiven

Maja Vlasak

Kako imeti več energije na delovnem mestu in postati bolj produktiven tekom dneva? Nekateri zaposleni ponedeljek doživljajo kot dan, kjer je gravitacijska sila 2x močnejša in čas 10x počasnejši. Kako se torej otresti takšnega občutka in delo delati z lahkoto in veseljem?

Poslovna sekretarka kot poslovni coach – 7 praktičnih nasvetov, ki jih mora vsaka poslovna sekretarka vedeti, da s coachingom rešuje izzive v pisarni

Aleksander Šinigoj, Mastermind akademija

Biti prisoten v organizaciji med ljudmi in sodelavci pomeni, da bomo najverjetneje zaradi takšnih ali drugačnih nesoglasij bili vpleteni v konflikt. Lahko smo vpleteni aktivno ali pasivno oziroma kot opazovalec. Kaj lahko naredimo, da se takšnih situacijam izognemo in kakšne so tehnike obvladovanja takšnih situacij?

Retorika in javno nastopanje

Marjanca Irščinar Antić 

Kako se pripraviti na javno nastopanje in izgubiti tremo.

Učinkovite Facebook objave

Martin Korošec, Rdeča Oranža, izkustveni marketing, d.o.o.

Facebook predstavlja socialno omrežje z več kot 2.2 miljarde uporabnikov, zato predstavlja eno izmed najpomembnejših orodij za oglaševanje organizacije ali samega sebe. Kako se razlikujejo objave tistih, ki imajo 20 sledilcev in tistih, ki imajo več 10.000 sledilec?

Vloga poslovne sekretarke pri varstvu osebnih podatkov

Janko Šavnik, Addiko bank d.d.

Tako ZVOP-2 kot GDPR sta do varstva osebnih podatkov zelo stroga in natančna. Kakršnokoli razkrivanje osebnih podatkov brez privolitve lahko zelo škodi tako posamezniku kot vaši organizaciji. Kakšno vlogo ima pri tem poslovna sekretarka?

Kaj smo se naučili z DDOS napadi 9. oktobra?

Metod Platiše, Telekom Slovenije d.d.

Napadalci so pripravljali več kibernetskih napadov na razne finančne inštitucije in organizacije. Če se plačali zahtevano vsoto, 4 Bit Coine, niste bili več tarča kibernetskega napada. Ste zahtevno vsoto plačali, ali ste se borili? Kaj smo se iz tega naučili?

Svet hitrih sprememb ali kako se bomo vozili v prihodnje

Matej Grošelj, Avant car d.o.o.

Hitre tehnološke spremembe postavljajo novo globalno infrastrukturo, ki se močno odraža tudi v mobilnosti. Prihaja nova transportna revolucija, v kateri nismo več lastniki vozil, ampak uporabniki storitve, ki je na voljo vselej, ko jo potrebujemo, zanjo pa plačamo le, ko jo uporabljamo.

Nova Uredba o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva – UVDAG za poslovne sekretarke

Nada Čibej, Pokrajinski arhiv Koper

V vsebinskem smislu uredba posega v sistem varstva dokumentarnega in predvsem arhivskega gradiva na način, da sledi uveljavljenim procesom pri izvajanju arhivske javne službe.

Change Management – Uspeh spremembe temelji na komunikaciji

Rok Pongrac, Zavarovalnica Triglav d.d.

Komunikacija je vrlina, ki jo vsi prakticiramo tako ali drugače. Nekateri se pomembnosti komunikacije zadevajo bolj, drugi manj. Način posredovanja informacij, ukazov in obojestranskega komuniciranja lahko ključno vplivajo na potek izvajanja nalog in delovanja organizacije.

Zdrav aktiven življenjski slog/kako na preprost in zabaven način do več energije in boljšega počutja?

Vera Horvat, izobraževanje s.p.

Govora bo o zdravem, aktivnem življenjskem slogu in kako na preprost in zabaven način do več energije in boljšega počutja.

Poslovna znanja za poslovno sekretarko

Danilo Petrič, Tehna d.o.o.

Poslovna sekretarka službuje v komunikacijskem vozlišču, ki ga lahko učinkoviteje upravlja z uporabo nekaterih Coaching konceptov.

7 ključnih korakov do notranje moči ženske

Anamarija Bilić

Spoznajte 7 korakov do notranje moči ženske.

Reševanje konfliktov in nesporazumov

Marjanca Irščinar Antić 

Poenostavljeno rečeno vodenje pomeni, da nam ljudje sledijo prostovoljno in z navdušenjem, z občutkom pripadnosti in predanosti. Vodja ne postanemo z rojstvom ali s pozicijo oziroma nazivom.

Želite dostop do celotnih posnetkov?

Za ogled celotnih posnetkov konference Slovenski kongres poslovnih sekretark 2017, morate zakupiti dostop do spletnega portala.

KLIKNITE TUKAJ