Splošni pogoji poslovanja2018-01-23T08:19:50+00:00

Cene

Cene izobraževanj so objavljene na spletnem mestu in v ceniku izobraževanj. Vse cene na spletni strani in v cenikih so v evrih (€). Če ni drugače navedeno, cene ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV).
V primeru izredne ponudbe upoštevamo dogovorjeno ceno ob izstavitvi računa.

Cene izobraževanj
Cena izobraževanja vključuje izvedbo izobraževanja, učno gradivo (zbrane predstavitve v e-obliki), postrežbo s kavo in osvežilnimi napitki med odmori, potrdilo o udeležbi.

Cene spletnih vsebin
Cena spletnih vsebin vključuje dostop do izbranih avdio/video posnetkov ali drugih e-gradiv.

 

Popusti

Za podjetja
V primeru večjega števila hkrati prijavljenih udeležencev, iz posameznega podjetja, nudimo izredne količinske popuste.
Vsi aktualni popusti so objavljeni na spletnem mestu ob posameznem izobraževanju. V primeru izrednih akcij se popusti med seboj ne seštevajo.

Za samoplačnike
Študentom priznamo poseben popust.
Vsi aktualni popusti so objavljeni na spletnem mestu ob posameznem izobraževanju. V primeru izrednih akcij se popusti med seboj ne seštevajo.

 

Naročilo in prijava

Postopek naročila/prijave je sledeč. Stranka na spletnih straneh izbere želeno vsebino s klikom na jasno označene gumbe. Stranka je s tem preusmerjena v spletno trgovino, kjer lahko izbira količino, vpiše kodo za popust, pregleda naročilo, … Naročilo posameznega produkta ali prijava na izobraževanje se šteje od trenutka, ko stranka v spletni trgovini vpiše svoje podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, naziv podjetja, opombe) in odda naročilo s pritiskom na gumb »zaključi nakup«. Pred izvršitvijo naročila stranka izbere med ponujenimi načini plačila, potrditi pa mora tudi, da se strinja s Pogoji poslovanja.

Z naročilom produkta ali prijavo na izobraževanje, dogodek, seminar, delavnico, se stranka obvezuje, da bo poravnala kotizacijo za udeležbo oziroma znesek za nakup produkta po pogojih, ki se nahajajo na spletni strani.

Po oddaji naročila je stranka preusmerjena na zaključno stran s povzetkom naročila, istočasno pa na svoj elektronski naslov prejme sporočilo, da je naročilo v obdelavi, če gre za plačilo na TRR oziroma, da je naročilo potrjeno, če gre za direktno plačilo.

Če gre za plačilo na TRR organizatorja, organizator po prejetem plačilu, pošlje stranki, na elektronski naslov, sporočilo o zaključenem naročilu.

Zadnji termin za prijavo na izobraževanja je 1 delovni dan pred pričetkom posameznega izobraževanja. Število mest na posameznem izobraževanju je omejeno, prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Enkratno plačilo

Enkratno plačilo lahko stranka izvede s plačilom na TRR organizatorja (02241-0090950979), s plačilom s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami (Activa, MasterCard, BA Maestro, Visa, Visa Electron, American Express) ali s PayPalom. V primeru enkratnega plačila na TRR se stranka zavezuje k poravnavi celotnega zneska v roku 7 delovnih dni od izvedene prijave. Brez v celoti poravnane kotizacije vstop v dvorano, kjer se izobraževanje odvija, ni mogoč. Enako velja tudi za dostop do spletnih vsebin. Dostop se omogoči po prejetem nakazilu.

Plačilo na obroke

Obročno plačilo je omogočeno komitentom NLB s kartico z odloženim plačilom MasterCard ali Visa. Stranka si lahko izbere od 2 do največ 12 obrokov.

V primeru nerednega plačevanja obrokov ima organizator pravico prepovedati nadaljnjo obiskovanje izobraževanja vse do poravnave zamudnih obrokov. V primeru dolgoročnega odlašanja s plačilom ima organizator pravico vaše podatke posredovati pristojnim službam za izterjavo zneska.

 

Nakup izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja

Stranka kupi izobraževanja, delavnico, dogodek ali seminar v spletni trgovini. Storitev je izvedena glede na datume zapisane v ponudbi za posamezno izobraževanje, delavnico, dogodek ali seminar.

 

Izvedba storitev

Organizator mora storitev izvesti v roku, ki je naveden v ponudbi za posamezno izobraževanje, delavnico, dogodek ali seminar.

 

Dostop do spletnih vsebin

Dostop do zakupljenih spletnih vsebin je stranki omogočen takoj po oddanem naročilu, če gre za plačilo s plačilnimi ali kreditnimi karticami oziroma plačilo s PayPalom. Če gre za plačilo na TRR, dobi stranka dostop do spletnih vsebin naslednji delovni dan po prejetem plačilu. O podatkih za dostop je stranka obveščena po elektronski pošti.

 

Odpoved s strani organizatorja

Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov. Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve.

 

Odpoved s strani udeleženca

Če udeleženec odpove udeležbo na izobraževanju iz utemeljenih razlogov, kot so bolezen ali nesreča udeleženca ali bližnjega člana njegove družine, se mu opraviči plačilo, vendar le z ustreznimi pisnimi dokazili na info@palsit.com ali po pošti, na naslov Palsit d.o.o., Mednarodni prehod 2a, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici.

 

Odjava udeleženca od izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja

Skrajni rok za odjavo od izobraževanja je 10 delovnih dni pred pričetkom posameznega izobraževanja. Odjava od posameznega izobraževanja mora biti vedno v pisni obliki na info@palsit.com ali po pošti, na naslov Palsit d.o.o., Mednarodni prehod 2a, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici. V primeru odjave po tem datumu, organizator zaračuna 70 % kotizacije za administrativne in druge stroške povezane z odjavo. V primeru neudeležbe brez odjave pa organizator zaračuna celotno kotizacijo izobraževanja.

 

Odgovornost glede objav na spletni strani

Po najboljših močeh se trudimo zagotavljati točne in ažurne podatke, objavljene na spletnem mestu www.palsit.com, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za objavljene vsebine. Spletne strani so informativne in spletni obiskovalci objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Podjetje Palsit d.o.o. ne sprejema odgovornosti za morebitno netočnost informacij ali škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Ne odgovarjamo za škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.
Palsit d.o.o. ne jamči in ne sprejema ali posreduje pritožb glede točnosti vsebin drugih spletnih mest, na katera kažejo morebitne povezave ali reference znotraj spletnega mesta podjetja Palsit d.o.o. in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih mestih.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo, dodamo ali odstranimo vsebino s spletnega mesta podjetja Palsit d.o.o.